Изкуствени черни дупки

Въпреки своите невероятни приложения, черните дупки са възпрепятствани от много проблеми. Например, както споменахме по-горе, черните дупки са много нестабилни и краткотрайни на живот. Също така, черните дупки са еднопосочни; веднъж преминал през тях пътникът не може да се върне. Накрая, но не на последно място, черните дупки са толкова далеч от Земята, че достигането им отнема неиумоверно много време, което би обезмислило цялото последвало мигновено пътуване.

С цел да се избегнат тези проблеми, ние предлагаме да се създадат изкуствени черни дупки. Тези обекти могат да бъдат построени в близост до Земята и трябва да бъдат проектирани да избегнат горепосочените проблеми като нестабилност и еднопосочност. Тези изкуствени обекти трябва да притежават следните характеристики:

- Абсолютно черно тяло с формата на пръстен

- Сферично и симетрично тяло, въртящо се със скорост близка до тази на светлината

- Изключително голяма плътност и маса

- Силно заредено тяло

Всички тези характеристики може би ви изглеждат познати. Всъщност, те трябва да са познати, тъй като се отнасят за черни дупки. И след като се опитваме да построим изкуствен вход към червеева дупка, нормално е да очакваме нашият обект да притежава характеристиките на естествения вход на червеева дупка – черната дупка. Такова постижение в областа на науката и техниката, като изкуствени пространствено-времеви дупки е, без съмнение, далеч в бъдещето. Въпреки това, човечеството е направило първите стъпки към покоряване на пространство-времето и един ден, вместо просто мечти, тези интергалактически тунели може да станат основния вид транспорт във Вселената и цели мрежи от червееви дупки може да са разпръстнати из цялата Галактика.